Βιογραφικό

Η Χριστιάνα Διάμεση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Η πρώτη επαφή με τη yoga ήταν στο Λονδίνο το 2005, όταν ξεκίνησε μαθήματα στην Ashtanga Yoga, και διαπίστωσε τεράστιες θετικές αλλαγές στη ζωή της. Στην Αθήνα αργότερα συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα Ashtanga, Hatha και Anusara μέχρι το 2009.

Στις αρχές του 2010 ήταν το πρώτο ταξίδι στην Ινδία, και η εκπαίδευση στη διδασκαλία της Atma Vikasa Yoga. Atma Vikasa σημαίνει εξέλιξη της ψυχής, και είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα κλασσικής yoga, το οποίο διδάσκεται από τον πολύ έμπειρο Δάσκαλο Yogacharya V. Venkatesh στο Mysore. Δίνει έμφαση στη γνώση που προκύπτει από προσωπική εμπειρία, και στην ανακάλυψη της Αλήθειας μέσα από την συνεχή και συνειδητή άσκηση του σώματος και του μυαλού. Η εμπειρία της Ινδίας και η διδασκαλία του Venkatesh έκαναν τη ζωή της εντελώς διαφορετική, και πλουσιότερη σε ευαισθησία και συνείδηση.

Μετά το Teacher Training, επισκέπτεται κάθε χρόνο τη σχολή για διάστημα μερικών εβδομάδων, ώστε να συνεχίσει να εμβαθύνει τις γνώσεις και την εμπειρία της στη yoga, το διαλογισμό, την pranayama και την ινδική φιλοσοφία.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Scaravelli Yoga με την Diane Long (μαθήτρια της Vanda Scaravelli) στην Αθήνα και το Varanasi, καθώς και με την Paddy McGrath. Επίσης στην Ashtanga Yoga με τους Graeme και Leonie Northfield στην Αθήνα, στην ανατομία της yoga με τον Noah McKenna στο Mysore, και στην Iyengar Yoga με την Usha Devi στο Rishikesh. Το Δεκέμβριο του 2011 ολοκήρωσε στην Bodhgaya της Βόρειας Ινδίας ένα 10ήμερο σεμινάριο διαλογισμού Vipassana, τεχνικής που στόχο έχει τη συνειδητοποίηση, «Να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι». Τον τελευταίο χρόνο κάνει την πρακτική της στη yoga για εγκυμοσύνη, στο σύστημα Birthlight.

Παραδίδει ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα yoga σε μικρά γκρουπ στην Αθήνα.

Πέρα από τη yoga, οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία (Φιλοσοφική Αθηνών) και στη Διοργάνωση Εκθέσεων (MA in Gallery Studies, University of Essex, UK). Εργάστηκε στο χώρο των μουσείων και των γκαλερί στο Λονδίνο και την Αθήνα μεταξύ 2004 και 2009.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s